Biskvit:
200 g zobenih keksa
125 gr maslaca
1 vanilija šećer
1 žličica kakaa
2 žličice šećera u prahu
Krema od sira:
500 g svježeg sira
150 g šećera
2 jaja
1 vanilija šećer
Čokoladna krema
250 g čokolade za kuhanje
100 maslaca
4 jaja
100 g šećera
2 žlice brašna
Kekse stavite u vrećice i zdribite batićem za meso. Pomješajte ga sa otopljenim maslacem i ostalim sastojcima. Rukom utisnite smijesu na podlogu za tortu, te na 15 minuta stavite u hladnjak.
Sir pomiješajte sa jajima, šećerom i vanili šećerom. Biskivt stavite u pečnicu na desetak minuta, te ju nakon toga osatavite da se ohladi. Na tako ohlađen biskvit stavite kremu od sira. Poravnajte ju i vratite u hladnjak.
Dok se biskvit i krema hladi, na pari otopite maslac i čokoladu. U zasebnoj posudi mikserom pomoješajte jaja, šećer i brašno, pa u to dodajte otopljenu i malo ohlađenu smjesu čokolade i maslaca.
Čokoladnu kremu lagano stavite na kremu od sira pa stavite tortu u pećnicu. Pecite 40 minuta na 160 stupnjeva. Ukrasite po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar
Slobodno me pitajte sve što vas zanima vezano uz radove. Hvala na komentaru.