utorak, 30. listopada 2012.

Keks, sir, crveni ribizl.....mmm



Sastojci:


100 g čajnih keksa
70 g maslaca
2 žlice šećera
500 g svježeg Zagrebačkog sira
250 ml vrhnja za šlag
50 g bijele čokolade
30 g šećera
vanilin šećer
1 žličica arome vanilije
1 vrećica (10 g)želatine u prahu
200 ml soka od ribizla
100 g ocijeđenog ribizla
2 ravne žlice praška za puding od vanilije
3 žlice šećera

Priprema: 20 min
Za podlogu sameljite kekse i pomješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem pa utisnite u dno kalupa. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu. Izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i aromom vanilije. Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa stavite u sir. Na pari (ili u mikrovalnoj) otopite bijelu čokoladu i dodajte ju kremi. Želatinu pripremite s hladnom vodom prema uputama na vrećici pa umješajte u kremu. Kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u hladnjak dok pripremate preljev. Sok pomješajte sa ribizlom i šećerom pa kratko prokuhajte. Umješajte prosijani prah vanilin pudinga (ako ga ne prosjete, stvorit će se grudice) pa sve zajedno kuhajte miješajući dok ne provrije. Uklonite s vatre i pustite 15-ak min. da se malo ohladi (povremeno promješajte).
Napomena: ako koristite biljno vrhnje za šlag, možete izostaviti želatinu, jer se ono da čvršće umutiti pa će krema biti dovoljno čvrsta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Slobodno me pitajte sve što vas zanima vezano uz radove. Hvala na komentaru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...