100 g čajnih keksa
70
g maslaca
2
žlice šećera
500
g svježeg Zagrebačkog sira
250
ml vrhnja za šlag
50
g bijele čokolade
30
g šećera
1 vanilin
šećer
1
žličica arome vanilije
1 vrećica
(10 g)želatine u prahu
200
ml soka od ribizla
100
g ocijeđenog ribizla
2 ravne žlice praška za puding od vanilije
3
žlice šećera
Priprema: 20 min
Za podlogu sameljite kekse i
pomješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem pa utisnite u dno kalupa.
Stavite u hladnjak dok pripremate kremu. Izmiksajte svježi sir sa šećerom,
vanilin šećerom i aromom vanilije. Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa
stavite u sir. Na pari (ili u mikrovalnoj) otopite bijelu čokoladu i dodajte
ju kremi. Želatinu pripremite s hladnom vodom prema uputama na vrećici pa
umješajte u kremu. Kremu rasporedite po ohlađenoj podlozi. Stavite u hladnjak
dok pripremate preljev. Sok pomješajte sa ribizlom i šećerom pa kratko
prokuhajte. Umješajte prosijani prah vanilin pudinga (ako ga ne prosjete,
stvorit će se grudice) pa sve zajedno kuhajte miješajući dok ne provrije.
Uklonite s vatre i pustite 15-ak min. da se malo ohladi (povremeno
promješajte).
Napomena: ako koristite biljno vrhnje za šlag,
možete izostaviti želatinu, jer se ono da čvršće umutiti pa će krema biti
dovoljno čvrsta.
Nema komentara:
Objavi komentar
Slobodno me pitajte sve što vas zanima vezano uz radove. Hvala na komentaru.