ponedjeljak, 11. ožujka 2013.

Sajam nakita malo nas je razočarao


Motivacija za buđenje u tmurno i kišno jutro bio je uspješan povratak sa Sajma nakita „punih džepova“. Ali razočaranja nije nedostajalo….

Sajam je počeo u 11 h ujutro, a prvi potencijalni kupci počeli su dolaziti tek između 12 i pola1. Od 30tak izlagača mogli su birati različite unikatne predmete…od ogrlica, naušnica, narukvica, prstenja i broševa, pa do šaleva, torbi i drugih modnih dodataka. Neki su prodavali lijepo nanizane perle, drugi od tkanine napravljene ogrlice i broševe a treći su imali posve unikatne predmete. Posebno bih htjela naglasiti unikatni rad gospođe Kate koja ima farmu nojeva, pa oslikava nojeva jaja, od ljuske izrađuje ogrlice sa glagoljicom i još puuno lijepih stvari…

Očito je da su se izlagači potrudili sa svojim radovima, ali za organizatore to ne mogu reći. Nisu me u potpunosti razočarali, samo djelomično. Program iznenađenja je bio odličan, prvo je bi nastup mladih sa Irskim stepom, a nakon toga nekoliko pjesama na gajdama i flauti. Odličan program koji bi privukao posjetitelje, ali je bio nedostatka što je za sajam znalo jako malo ljudi. Marketing je bio i više nego loš, jer nigdje nije bilo plakata o tom događanju, pa ni na samom događaju. Imala sam prilike vidjeti kako ljudi lutaju i traže ulaz u sajam, jer nigdje nije naznačeno gdje se ulazi.

Kako se kraj sajma približavao tako su izlagači međusobno pregledavali stvari, a poneku i kupili. U stvari, kada sada pogledam u nazad imam osjećaj kao da je sajam organiziran za nas, izlagače, a ne za kupce i posjetitelje.

Ma nema veze, više sreće drugi put… kažem ja. Ne zamjeram nikom ništa, propusti se uvijek događaju. Sad ćete znati na što pripaziti iduće godine. Bitno je samo naviknuti ljude da dolaze uvijek na isto mjesto, jer samo tako možemo uspjeti.

Evo i par slikica mog izlagačkog stola:




Nema komentara:

Objavi komentar

Slobodno me pitajte sve što vas zanima vezano uz radove. Hvala na komentaru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...